måndag 29 juli 2013

Markisvägg till husvagnen

I början av sommaren när vi besökte min äldsta bror på västkusten, så visade det sig att han hade en husvagnsmarkis liggande till ingen nytta. Hans kära fru och vår svägerska tyckte nog att den skulle passa bra på vår husvagn – vilket det visade sig att den gjorde, helt perfekt för oss. Tack så mycket.

På väg hem från västkusten stannade vi och köpte markisväv för att tillverka en sidovägg/vindskydd till markisen.

Vi klurade lite hit och dit hur den skulle tillverkas och fästas på husvagnen och markisen. Idén blev till slut att väggen skulle fästas i husvagnens skena med en kederlist och fästas i markisens stag med kardborrband.



Nu har vi ju inte så många kederlistaffärer i närheten av vårt sommarställe, så då fick vi klura litet till. Min kära make kom på att vi nog hade ett antal ”kappor” med kederlist som blivit över. Jag sprättade bort listen från kapporna (2 st) och tvättade listerna med diskmedel och borste.

De blev så fina och helt OK att använda, måste dock skarva, men det var inga problem.


Ganska bökigt att sy i så stora och lite stela tygbitar. Några avbrutna nålar och lite trådtrassel senare så var ”väggen” klar och färdigt för provning. Nertill har jag sytt hällor där gummiband ska fästas för att hakas fast i tältpinnar i marken, men de får vi köpa senare.


Den blev till belåtenhet och kommer troligen att fungera bra.
 Det blev lite tyg över så jag sydde fickor som hängs på husvagnen och där man kan förvara bl.a. div bra att ha-grejor, tidningar och broschyrer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar