torsdag 21 mars 2013

Gör en fruktkorg

Här är ett kul sätt att tillverka en fruktkorg.


Du behöver rep grovlek c:a 6 mm och tygremsor.


Klipp eller skär tyg i remsor som är c:a 2 cm breda, sätt i en vass nål 90-100 i symaskinen.Börja med att täcka änden av repet genom att linda tygremsan runt och sedan vidare på repet. Vik änden efter någon cm och gör en snurra.Sy med bred zigzag fram och tillbaka över den första vikändan, sedan med zigzag så att stygnen kommer på båda repsidorna.


När det är dags att runda korgen, dvs. när botten är klar och sidorna ska göras, vik upp den sydda delen mot symaskinen enligt bilden.

När sidorna har fått sin önskade höjd avslutas korgen med att repet kapas i etapper. Klipp av de tre slingorna i repet med c:a två cm förskjutning så att slutet blir smalare och smalare, fäst tråden och korgen är klar.

Det går att sy i handtag, göra lock eller ett större fat, allt efter egen fantasi.

2 kommentarer:

  1. Hej Lena - vad fin den blev - gäller bara att skaffa sig den tiden som man behöver för att göra alla dessa roliga saker. Tur att man inte har så många år kvar till pensionen. Må så gott Ann

    SvaraRadera
  2. Ja du Ann, tiden ja. Jag hinner inte alls så mycket som jag hade tänkt mig, men det är härligt att kunna sitta mitt på dan och sy och inte ha någon tid att passa. Ha det så bra

    SvaraRadera