tisdag 21 april 2015

Nytt till husbilen

Husbilen som vi köpte i höstas, håller vi på att flyta in i med en hel del grejor från husvagnen, men inte allt, vi sållar hårt för att få ner vikten. Ärligt talat så behöver man inte bl.a. fyra kastruller, 5 serveringsbrickor och en hel drös böcker. Det låg ju kvar en hel del grejor i husvagnen efter vår sommarturné 2012, som inte behövs när man åker ut enstaka (eller tvåstaka) veckor.

Dynorna på plats, snyggt och fräscht. Bosses fyrkudde passar bra in i färgskalan. Här kan du se resten av dynorna

Här kommer vi att göra korta noteringar var vi har varit och varför. Det är alltid kul i efterhand att läsa om platser, status, priser och övrig miljö där vi övernattat. 
Texten har jag skurit ut från vinyl och limmat på en anteckningsbok som bara låg och väntade på att bli skriven i...

Jag har etsat lämplig text för lämplig dryck vid lämpligt tillfälle (campare fattar vad jag menar).

Det blev ett helt gäng pavor.



söndag 12 april 2015

Pimpat till PudelStina

Vi ska hämta vår efterlängtade pudelvalp på fredag och då måste hon ju få något fint att ha på sig. Det finns en hel låda med saker till henne som vi har skaffat medan vi väntat på att hon ska anlända. Bland det senaste jag köpt så är det ett "gå på kalas-koppel".

Här har jag pimpat med lite glitter (från Rusta) som jag klippt i smala remsor och sedan sytt på för hand. Hoppas hon gillar det.

Pärlor uppåt väggarna

För några år sedan fick min käre make ett set med pärlor och tillbehör för att kunna göra fina tavlor. Hans fru, det vill säga jag blev så intresserad så jag snodde pärlorna och började "pärla". När jag sedan skulle montera det hela så gick det inte så bra. Jag kraschade en del och lade allt åt sidan.

För några veckor sedan så tog jag fram grejorna igen och gjorde klart.

Så här ligger pärlorna i numrerade fack

I ett program i datorn kan man göra mallar av ex. foton. Den övre delen är mallen, under ligger pärlplattan halvfärdig.  Den är spegelvänd för att sedan bli rätt när man lagt på klisterfilmen ovanpå och sedan ner på en skiva.

Här är resultatet med fyra stycken rutor sammanfogade. Den ser mysko ut på nära håll, men när man backar en bit så ser det riktigt bra ut.

fredag 10 april 2015

En Bayblade-påse

Storasyster vill sy och lillebror vill ha en förvaring till sina baybladedelar - winwin
Först zigzagar hon alla sidor, därefter sydde hon en dragsko utmed den blivande öppningen.

Nu är tre sidor hopsydda, en tamp iträdd, Klart!

PS.
Lillebror blev nöjd, storasyster duktig sömmerska.
                                           DS

Hundbädd till Stina

Vi kommer att få en ny familjemedlem om en vecka.

Här har jag freestylat lite. En hundbädd á la babynest har jag sytt med botten i linnevaxduk, yttersidan i stretchfrotté och insidan samt den löstagbara kudden i en mjuk och ullig rosa fleece, fylld med fiberfill.

Allt material är restbitar som jag sparat efter andra projekt.

Hoppas att Stina kommer att trivas i bädden

Härlig tjock tunika

Ett tyg som legat till sig sedan syfestivalen i höstas har nu blivit en favorittunika. Men alltid när det blir en favorit så känner jag att jag ska vara rädd om den och inte använda i onödan. Knäppa tankar.

Ibland är jag lite lat. Tyckte inte att jag behövde ta av duken från bordet när jag bara skulle klippa till ett plagg. 

Skit också - ett hack i duken. Får försöka sy till och ställa något över så det inte syns.  


Den här gången provade jag ett annat sätt när jag sydde infodringen i halsen. Jag brukar sy infodringen och tröjan för sig men den här gången sydde jag fast infodringsdelarna på fram och bakstycket innan jag sydde ihop plagget- Kommer nog att göra så i framtiden, det blev perfekt i axelsömmarna.

Närbild på infodringen vid axelsömmen.

 Jag har ingen mudd vare sig på ärmar eller nertill, utan bara en enkel fåll med dekorsöm