lördag 18 januari 2014

Målad text

En härlig bild någonstans på nätet av en T-shirt som jag kopierat. Jag gjorde en schablon som jag sedan skar ut och klistrade på några T-skirts och sedan målade med svart och rött (de enda färgerna jag har ännu).
Så här blev det ju lite knasigt......

...men så här blev det ju ganska kul. Det gäller bara att hålla sig på rätt sida om varandra.
Ja, ja, jag kunde inte låta blir att göra en schablon till disktrasan som får åka med till Teneriffa

Toalettsaker

Med risk att bli tjatig, så måste jag få säga igen att den här lilla skärmaskinen som jag införskaffat är sååå kul. Jag måste bara märka upp allt jag ser :)

Här är några flaskor som jag tar med när jag reser. Det är en för vatten, en för hårschampo och en för ansiktsvatten. Mina fina ugglor hamnar på framsidan och....

...texten för att identifiera innehållet är på den andra sidan. Mycket snyggare än tejp med handskriven text som tidigare.



En liten necessär för mitt smink blev det också av bara farten.

Klänning

Ja här är den nu, klänningen som jag köpte tyget till i förra veckan.
Mönstret kommer från Allt om Handarbete 04/2013. Den var riktigt rolig att sy, många delar men ganska bra beskrivning. Knapparna sydde jag i med symaskin för första gången. Det gick riktigt bra förutom en knapp som gled åt sidan och blev träffad av nålen och gick mitt itu. Med lite snabblim så blev den som ny. Den här får åka med till Teneriffa imorgon.

fredag 10 januari 2014

För mina piller

När man har uppnått min ålder så är det ganska ovanligt att det inte behövs lite hjälp (medicin) för att hålla sig pigg. Jag äter några tabletter (mest vitaminer) som jag vill ska förvaras bra när vi åker till solen nästa helg.
En liten necessär i spetsfärgad transparent plast där jag lätt kan hålla koll på mina piller. Texten har jag såklart skurit ut i min skärmaskin i silverfärgad vinyl.

Troligen blir det några fler användbara necessärer innan vi åker. Det går fort och är lätt att sy.

Några mössor med tryck

Jag har sytt mössor till några mig närstående män. Såklart måste jag ju tillverka och skära ut något lämpligt tryck som passa mottagaren också.
En man kör både Jeep och Mercedes och den andra kör motorcykel.

De två översta fick jag backjobb på, de var för mycket "baggy" för den mogne mannen. Jag kortade av mössorna på höjden, så nu ska dom nog inte hasa ner över ögonen.

Återvinning

När jag kollade igenom mina sommarkläder så hittade jag en i och för sig snygg Singoallaklänning men eftersom jag inte använt den så flitigt kan man dra slutsaten att den modellen inte är något för mig. Tyget däremot är både skönt och snyggt.

Jag behöver några linnen också till solresan. Tänkt och gjort, jag återvann klänningen och en annan också när jag ändå var i farten. Jag hade en svart klänning som var lite väl urringad för min smak (eller mina bröst) så den fick gå samma väg och bli ett nytt plagg.
Här sitter det svarta linnet under (eget mönster). Det svartvita linnet är kantat med svart trikå och mönstret är från Allt om handarbete nr 09/2012 och här utan mudd nertill.

En tunika till Teneriffaresan

Vi ska snart åka till Teneriffa och som vanligt "har jag inga kläder att ta med", skämt åsido, det är ju alltid kul med något nytt.
Ännu ett plagg med bokstäver. Jag gillar tydligen bokstavstyg, för det är ofta som det liggen ett sådant tyg hos mig. Det blev en modell som jag tidigare sytt och den kommer nog att bli bra i sommarvärmen tillsammans med tights eller långbyxor. Mönstret hittade jag i Allt om Handarbetes Sömnadsmagasin 06/2011

Fyllt på lagret igen

Ja nu har jag mönsterpapper och tråd igen. Det blev några blixtlås också om jag skulle vilja sy någon necessär?!.
Som det syns på vilden så blev det en bit tyg också. Har tänkt mig en klänning. fortsättning följer så småningom

onsdag 8 januari 2014

Allt slut

Plötsligt tog allt slut. Nej inte allt men kännbara saker.

Svart och vit polyestertråd och mönsterpapper. Jag har använt overlocktråd på några sömmar men jag vill ha "riktig" Gütermanns tråd när jag syr,

Jag har även tejpat ihop småbitar av överblivet mönsterpapper för att få ut mönsterbitar. Men om en stund ska jag ta en promenad upp till centrum och fylla på mitt basförråd.

Toalettlock

Det är ju så kul att använda min fina skärmaskin. snart är väl det mesta uppmärkt i hemmet ;-)

Den här gången blev det utskuren text till insidan av toalettlocket i silverfolie. Hittade texten på någon sida på nätet med norsk text som jag försvenskade. Kanske lite svårt att se den blänkande texten.




Nya byxor

I höstas köpte jag ett jeanstyg som blev liggandes i en låda fram till nu. Jag har äntligen bestämt vilken modell det skulle bli. "Duktig" som jag är så tvättade jag tyget först för att slippa en ev. krympning på det färdiga plagget (ingen garanti, vet jag av erfarenhet men ändå). När jag hängde tyget så upptäckte jag att all text i mönstret var spegelvänd!? Skulle det vara så eller? Nå nu är det ju så och jag har bestämt mig för att det skulle vara så.


Det var inte helt lätt att få till mönserpassningen, egentligen skitsvårt. Jag vände och vred på mönstren ett antal gånger, och beslöt mig för att klippa ut ett stycke i taget i stället för att klippa ut i dubbelt tyg som bruklig är. Det gick inte att få perfekt utan jag fick bestämma mig för när det var som bäst.


Här en detaljbild på det hopplösa (men ganska snygga) mönstret.

Här är de färdiga byxorna och jag måste säga att jag är nöjd med mönsterpassningen, särskilt sidfickorna som nästan inte syns. Ett något modifierat mönster från Burda nr 13 2012 är det som jag använt.