torsdag 19 september 2013

Tråååkigt

Det har blivit en liten hög, med sånt som ska lagas, igen. Ja, jag vet att det går fort och blir ganska bra, men jag vill sy med nytt tyg.


Makens favoritbyxor som jag lagade i förra veckan har fått ett nytt hål. Nu får vi se hur länge de håller den här gången. Jag ska så småningom "slakta" dessa byxor och sy ett par nya efter samma modell.


En långärmad T-shirt som jag köpte för ett bra tag sedan har nu fått en bättre och lite djupare ringning, och kommer troligen att bli framtagen lite oftare nu. Konstig färg på Före-bilden, däremot stämmer Efter-bilden.


Dottern älsklingsväska kraschade i somras under Åhusveckan. Båda dragkedjorna sa upp sig ungefär samtidigt. Och eftersom jag har en symaskin så är det självklart att jag byter kedjorna = glad dotter


Som en "undertidenväska" inköptes denna på Åhléns (?) i Åhus. Tyvärr höll den inte måttet, eller snarare tyngden av allt en kvinna kan ha i en handväska.

tisdag 17 september 2013

Ny klocka

Vid min födelsedag i somras fick jag en väggklocka av min kära syster och svåger i present. Eftersom vi tillbringat den mesta tiden i fritidshuset så har klockan legat ouppackad tills idag. Det var en sån klocka med lösa siffror som klistras fast på väggen, vilket krävde en del förarbete med en mall, lod, tejp och linjal.

Klockan ska sitta på väggen i sy/arbets-rummet.


Här har jag förstorat mallen till c:a 60 cm radie, och märkt ut var varje siffra och streck ska hamna. Så här stor klocka har jag aldrig haft tidigare.


 Nu sitter siffrorna på plats och det ser helt OK ut tycker jag.


Här är hela projektet klart och tiden är rätt. Nu ska nog fikaraserna komma på rätt tid...

tisdag 10 september 2013

Måste laga lite trasiga saker oxå

Nu håller jag på att packa upp mina sysaker i stan igen efter sommarvistelsel i Roslagen.


Det första jag ska fixa är en liten hög plagg som ska lagas. Ganska tråkigt, men det går fort. Några stygn här och en liten söm där.

- ett par byxor
- två tröjor
- två bikiniöverdelar.

Tjoho snart är det klart.

Virkade dukar

Jag har samlat på mig en del virkade smådukar tillverkade av min kära mor, en faster och en moster. Det är synd att dom ska ligga i en låda och väna på att användas på något passande bord eller kakfat.

Det blev riktigt snyggt att lägga några i rad på en annars ganska tråkig duk.